Počinje suđenje bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2022, 15:51

Počinje suđenje bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu

Suđenje bivšem direktoru niškog Gerontološkog centra Milanu Stevanoviću, optuženom za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, počinje 30. septembra. On je upravljao tom ustanovom u jeku pandemije korone, kada je otkriven veliki broj neprijavljenih zaraženih korisnika.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Nišu protiv Stevanovića potvrđena je 13. juna ove godine rešenjem Višeg suda, a pravosnažna je postala 18. jula.

Pripremno ročište zatvoreno za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javnost održaće se 30. septembra, a nakon toga biće zakazan glavni pretres.

Za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Podsetimo, Stevanović je uhapšen u aprilu 2020. godine, jer nije preduzeo adekvatne mere zaštite od kovida. Bio je u pritvoru devet meseci, a zatim je pušten da se brani sa slobode. Na saslušanju je negirao krivicu.

Optužnicu, koja je podignuta u oktobru 2020. godine, Sud je više puta vraćao na doradu.

Tačan broj preminulih iz Gerontološkog centra od posledica korone nikada nije saopšten.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.