Počelo sređivanje međublokovskih delova, čeka se red

Izvor: RadioCity.rs, 29.Maj.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo sređivanje međublokovskih delova, čeka se red

City radio je početkom meseca već pisao o visokoj travi u međublokovskim delovima grada.
Tada su nam iz JKP „Mediana“ rekli da se čeka na odluku Gradskog veća kojom će za to biti odobrena posebna sredstva, s obzirom da uređenje međublokovskih delova ne spada u redovno održavanje tog preduzeća.
Ova odluka doneta je na sednici Gradskog veća pre dve nedelje, ali je i dalje u velikom broju međublokovskih delova grada „dominira“ izuzetno visoka trava. Neki od naših >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sugrađana smatraju da stanari treba sami da se organizuju i pokose travu, ali su ipak u većini oni koji ističi da „neće da rade nešto za šta već plaćaju druge“.
„Ovo treba hitno pokositi, svašta odavde može da izađe, opasno je posebno za decu a i ružno“, kaže jedan Nišlija.
„S obzirom da mi već to plaćamo smatram da treba konačno da urede. Mi smo se već jednom organizovali i sami kosili, ali više ne možemo. Na šta ovo liči, sad unuku treba da izvedem u šetnju, gde da je šetam“, pita ljutito jedan naš sugrađanin.

Iz JKP „Mediana“ kažu da se uveliko radi na sređivanju zelenih površina i međublokovskih delova grada. Iz ovog preduzeća ističu da su angažovani svi radnici iz sektora „zelenilo“, kao i da je preko Nacionalne službe za zapošljavanje angažovano 25 dodatnih radnika.
Dodaju i da se radi po prioritetima koje su opštine odredile. Osim toga prioriteti su javne površine, i parkovi, a zbog kiše neke su već više puta košene, kažu u ovom preduzeću i dodaju da će raditi i subotom dok ne budu uređene sve zelene površine i međublokovski delovi u Nišu. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.