Počela rekonstrukcija zatvorenog bazena Čair

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rekonstrukcija zatvorenog bazena Čair

Tokom 90 dana rekonstrukcijom niškog bazena trebalo bi da se saniraju betonske grede i stubovi, instaliraju 2 klima-komore, rekonstruišu mokri čvor i instalacije vodovoda, kanalizacije i grejanja, kažu u Čairu.

Radovi su zvanično počeli danas, a izvodi ih firma “Alfako inženjering” iz Čačka koja je posao dobila na tenderu, kaže Žan Stefanović, pomoćnik direktora Sportskog centra Čair.

Predviđeno je da budu instalirane dve klima, jedna za ventilaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i druga za ovlaživanje vazduha. Zatim, da se uradi kompletna rekonstrukcija mokrih čvorova, sanitarnog bloka, solarijuma dečijeg bazena, zatim rekonstrukcija instalacija vodovoda, kanalizacije i grejanja - navodi Stefanović.

On dodaje da je predviđeno da bude urađena rekonstrukcija radijatorskog grejanja i jedan deo elektro-mreže.

Ono što je najvažnije biće urađena sanacija betonskih greda i stubova pošto malter otpada sa krova. Takođe, biće uređene i stepenice na ulaznom delu bazena - kazao je Stefanović.

Olimpijski bazen će tokom septembra biti desetak dana zatvoren za kupače, dodaje Stefanović, ali to neće remetiti ni rekreativce, niti članove klubova.

Tokom septembra će sigurno rekreacioni i dečiji bazeni biti zatvoreni za kupače. Za vreme letnje sezone neće biti zatvaranja bazena jer su najveći radovi predviđeni za septembar - ističe Stefanović.

Prema planu, radovi na rekonstrukciji bi trebalo da budu gotovi do kraja oktobra, a vrednost je oko 70 miliona dinara što plaća Grad Niš iz kreditne linije, kaže Žan Stefanović, pomoćnik direktora SC "Čair".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.