Počela Međunarodna letnja škola ekonomije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Jul.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela Međunarodna letnja škola ekonomije (VIDEO)

“Kompanije u savremenom svetu biznisa“ tema je ovogodišnje Međunarodne letnje škole ekonomije koju, po deseti put, organizuje Ekonomski fakultet u Nišu. Edukacija je namenjena najboljim studentima završnih godina studija ekonomije iz Srbije, Rusije, Letonije, Slovenije i Makedinije,odakle dolazi i većina predavača.
Međunarodna letnja škola ekonomije nudi dodatno obrazovanje najtalentovanijim studentima zavrsnih godina ekonomskih fakulteta. Ove godine prijavilo se 80 polaznika. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Više od polovine dolazi iz država bivšeg SSSR, Slovenije i Makedonije.
Trgovačka logistika u modernom poslovnom svetu i postovanje različith kutura, kao preduslov uspeha u internacionanoj trgovini, neke su od tema predavača iz okruženja.
Slovenci su od ovdašnjih ekonomista došli da nauče kako preživeti u doba krize. Imaju i kritički osvrt na aktuelnu ekonomsku poitiku.
“Međunarodna letnja škola ekonomije posebno je važna za studente Ekonomskog fakulteta u Nišu, jer bez skupih putovanja van zemlje mogu slušati inostrane predavače na Fakultetu gde studiraju“, kaže dekan ove visokoškolske ustanove prof.dr Zoran Aranđelović. On pojašnjava i da se u okviru glavne teme, izučavaju i načini povećanja efikasnosti privređivanja.
Letnja škola trajaće na niškom Ekonomsom fakuletu do 7.jula, posle čega se do 11.jula seli na Zlatibor. Uz nastavak stručnih predavanja, najbolji mladi ekonomisti iz sveta, upoznaće i prirodne lepote Mokre Gore, kulturno-istorijske spomenike Višegrada i novosagrađeni Andrićgrad.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Letnja škola srpskog jezika, kulture i istorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015, 10:30

Svečano otvaranje Međunarodne letnje škole srpskog jezika, kulture i istorije održaće se u ponedeljak, 13. jula 2015. godine, u Svečanoj sali Filozofskog fakulteta, s početkom u 13 časova, navodi se u saopštenju Centra za srpski jezik kao strani...Letnja škola počinje s radom u nedelju, 12....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.