Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnaesto bijenale studentske grafike Srbije u DKSG-u

BEOGRAD - Petnaesto bijenale studentske grafike Srbije, održava se od  danas do 31. maja u u Domu kulture Studentski grad u Beogradu.

Na Bijenalu svoje radove će predstaviti studenti i postdiplomci Fakulteta likovnih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda, Akademije umetnosti iz Novog Sada, Fakulteta umetnosti iz Niša, Fakulteta umetnosti iz Prištine (Zvečan), Filološko-umetničkog fakulteta iz Kragujevca i Fakulteta umetnosti iz Novog Pazara.

Kao gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Bijenala, predstaviće se studenti sa Fakulteta likovnih umetnosti iz Ljubljane (Slovenija).

Žiri 15. Bijenala studentske grafike Srbije, koji čine grafičari Miloš Đorđević i Ana Milosavljević i istoričar umetnosti Ivan Manojlović, pregledao je 145 radova od 79 autora i dodelio tri ravnopravne nagrade Bijenala, koje će biti uručene tokom manifestacije.

Nagrade su dodeljena Zorani Vukotić sa FPU-a u Beogradu, Sanji Grbić sa FPU-a u Beogradu i Dušanu Vuletiću sa ALU-a iz Novog Sada. Nagrada se sastoji u organizovanju samostalne izložbe nagrađenim autorima u Galeriji Doma kulture Studentski grad u Beogradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.