Peta žica - novi roman niškog pisca

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Peta žica" - novi roman niškog pisca

Nova knjiga Nišlije Branislava Jankovića, ljubavna drama “Pet žica”, naći će se u knjižarama širom Srbije od petka 4. decembra.

Kako se navodi u opisu, “Peta žica“ je priča o ženi koja se ogrešila o Boga da bi pobedila đavola u sebi.

U samo jednom trenu, život mirne violinistkinje pretvorio se u mahnito bekstvo pred zločinom koji je počinila. Ne želeći da se preda, ona odlazi jedinom čoveku koji je može sakriti. To je iguman Tadej, njena prva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ljubav, koji joj pruža zaštitu u svom manastiru i pravi od nje lažnu iskušenicu - stoji u opisu knjige.

To je moj način da barem malo odškrinem vrata nekih i dalje tabu tema u ovom društvu, poput nasilja u porodici, zločinima žena, monaškom i zatvorskom životu. Namerno je napisana iz ženskog ugla jer sam hteo da kao muškarac, probam da zavirim u žensku psihu i način razmišljanja žene ubice, žene monahinje, obične žene, tu, pored nas - objašnjava Branislav Janković.

Niški pisac ističe da njegova junakinja u ovom romanu nije super heroj, već da “ima iste strahove, misli i želje poput svih ostalih žena”.

Da li je njen način suprotstavljanja nasilju bio pravi? I da li je nasilje jedini odgovor na nasilje? O tome će odlučiti čitaoci - kaže Janković.

Branislav Janković rođen je 1969. godine u Nišu. Godinama se bavi novinarstvom. Objavio je romane „O vukovima i senkama“ (2011), „Suze Svetog Nikole“ (2013) i „Vetrovi zla“ (2015), kao i zbirku priča „Bezimeni“ (2014). Ovo je njegov četvrti roman u izdanju Lagune.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.