Patriotski pokret i Narodna seljačka stranka dali podršku SPS-u

Izvor: JužneVesti.com, 08.Apr.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patriotski pokret i Narodna seljačka stranka dali podršku SPS-u

Iako nisu sa niškim socijalistima na izbornoj listi, Patriotski pokret Srbije i Narodna seljačka stranka dali su im podršku. Ukoliko dođu na vlast, zajedno će se, kako kažu, boriti da ratni invalidi imaju popust na cene usluga javnih komunalnih preduzeća i da poljoprivrednici imaju subvencionisano osiguranje. 

SPS se obavezao koalicionim sporazumom sa ovim organizacijama da će, ukoliko budu u vlasti, podržati inicijative za poboljšanje standarda ratnih vojnih invalida, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << veterana i osoba sa invaliditetom. Žarko Ranković, predsednik privremenog organa SPS-a smatra i da su seljaci u veoma ugroženom položaju.

Tražićemo da se subvencionišu cene usluga javno-komunalnih preduzeća za ove kategorije stanovnika. Radićemo na obnovi domova kultura u selima i na uspostavljanju zadrugarstva. Posebnu pažnju ćemo posvetiti osiguranju u poljoprivrednim domaćinstvima, jer su u prethodnom periodu trpeli ogromne materijalne štete - kaže Ranković.

Aleksandar Popović, koordinator za južnu i istočnu Srbiju Patriotskog pokreta, kaže da on nije na listi SPS-a i da se nije razgovaralo o direktorskim mestima, već o borbi za promenu statusa ugroženih građana.

Potrebna je promena  statusa ratnih veterana i invalida. Uz rešavanje bolnog pitanja ratnih dnevnica konačno bi se izašlo u susret ljudima koji su se borili za našu državu - kaže Popović.

SPS je na lokalnom nivou već potpisao koalicione sporazume sa Jedinstvenom Srbijom i sa pokretom Zeleni čiji se članovi i nalaze na izbornoj listi za Grad i opštine. U ime Narodne seljačke stranke sporazum sa socijalistima potpisao je Zoran Petrović, predsednik Gradskog odbora ove stranke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.