Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh primio Jeremića

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej primio je danas ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića koji ga je obavestio o nedavnoj poseti vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju.

Jeremić je tokom radnog susreta obavestio patrijarha Irineja i o preliminarnim planovima vezanim za predstojeće obeležavanje 1.700-godišnjice Milanskog edikta 2013. godine u Nišu i drugde u hrišćanskom svetu.

Ministar Jeremić je domaćine obavestio i o diplomatskim aktivnostima Ministarstva spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << poslova Srbije u vezi sa naporima za očuvanje južne srpske pokrajine, kao i o situaciji u regionu, piše u saopštenju.

Susretu su prisustvovali episkop bački Irinej, član Svetog arhijerejskog Sinoda SPC, i vikarni episkop hvostanski Atanasije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.