Parkiranje “na minut”, a plaćanje na sat

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parkiranje “na minut”, a plaćanje na sat

Iako je od 1. decembra u Nišu moguće parkiranje “na minut”, na računima korisnika piše da su, i pored korišćenja ove opcije, parkiranje ipak plaćali na sat, jer im je vreme parkiranja zaokruženo. U “Parking servisu” potvrđuju da bez obzira na vreme provedeno na parkingu, na kraju meseca se sve zaokružuje na naredni pun sat.

Aplikaciju “start-stop” parkiranja do sada je instaliralo i sa “Parking servisom” ugovor potpisalo 46 korisnika.

Nekima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od njih su krajem januara stigli prvi računi, a na Fejsbuku se juče pojavio post jednog Nišlije koji kaže da mu je naplaćeno više od onoga što je prijavio aplikacijom.

Koristio sam crvenu zonu 2 puta, i to jednom sat i 11 minuta i još jednom sat i 51 minut. Zelenu sam koristio jednom 29 minuta - priča ovaj Nišlija.

Međutim, kao što se vidi na računu koji je priložio, njemu je naplaćeno 2 puta za crvenu zonu po 2 sata i sat vremena za zelenu zonu. Drugim rečima, kao da je uplatio redovnu parking-kartu “na sat”.

Aplikacija upisuje minute, ali obračun to ne uvažava; Ilustracija; printscreenU “Parking servisu” kažu da se naplata parkiranja putem aplikacije “start-stop” tako i obračunava i da je to regulisano i Opštim uslovima korišćenja aplikacije.

Naplaćuje se tačno vreme provedeno na parkingu, odnosno obračun se formira prema ukupno utrošenim minutima parkiranja koji se sabiraju za svaku parking zonu ponaosob, a nakon toga se obavlja zaokruživanje na naredni pun sat. Do zaokruživanja dolazi ukoliko je korisnik na kraju meseca, kada se sabere ukupna minutaža, imao npr. 100 sati i 50 minuta, tada će se zaokružiti na 101 sat, ili 50 sati i 45 minuta, zaokružiće se na 51 sat - kažu u “Parking servisu”.

I pored toga što se vozačima ne naplaćuje realno vreme provedeno na parkingu, ostvaruje se veća ušteda nego da su svaki put prilikom parkiranja aktivirali redovnu parking-kartu “na sat”, koja je skuplja u svakom narednom satu dok je parkiranje u toj zoni dozvoljeno.

Podsetimo, ova aplikacija je najavljena još početkom 2016. godine, a zvanično je aktivirana 1. decembra prošle godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.