POLA VEKA POSTOJANJA GALERIJE LIKOVNIH UMETNOSTI

Izvor: NTV.rs, 27.Jan.2020, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLA VEKA POSTOJANJA GALERIJE LIKOVNIH UMETNOSTI

Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu ove godine obeležava veliki jubilej – pola veka postojanja. Ove godine biće održano 30 izložba, a u Oficirskom domu, Paviljonu u Tvrđavi i Salonu 77 naćiće se i dela iz fonda Galerije. Najveću pažnju privlači izložba radova Endija Vorhola planirana za septembar ove godine.
Godinu jubileja – pola veka postojanja Galerija likovne savremene umetnosti obeležiće različitim aktivnostim. Biće objavljena Monografija, a Nišlije će moći >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << da vide i dela koja se nalaze u depou. Iz Galerije su istakli da žele da postignu dogovor sa javnim ustanovama, poput Doma Zdravlja, Kliničkog centra, MUP-a kako bi u njima izložili dela i na taj način ih približili građanima.
Emilija Bilić, DIREKTOR
Ove godine akcenat je stavljen na međugalerijsku sardnju. a u planu je održavanje nekoliko samomstalnih izložbi. Najveću pažnju izaziva izložba radova najznačajnijeg predstavnika američkog pop arta Endija Vorhola.
Milica Todorović, PROGRAMSKI DIREKTOR
Novina ima i kada je u pitanju Likovna kolonija u Sićevu gde su najavljeni gosti sa drugih kontinenata. Pa će se među učesnicima naći umetnici iz Južne Koreje, Kanade, Indije, Amerike.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.