Ove stvari ne bi trebalo da se plaćaju

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove stvari ne bi trebalo da se plaćaju

Smatrajte ovu listu nekom vrstom popisa svakodnevnih stvari za koje ne bi trebalo da se izdvaja novac.

1. WiFi van kuće 

Ako već morate ga plaćate u stanu, Internet ne morate plaćati u javnom prostoru. Većina ugostiteljskih, ali i svih drugih objekata danas nudi besplatan Wifi. Vaša odluka da ga ne plaćate, mogla bi biti korak ka utopiji beplatnog interneta svuda - kojoj naginjemo.

2. Flaširana voda 

Jedan od najdovitljivijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izuma kapitalizma je činjenica da je uspeo da ubedi ljude da im treba voda u bocama. Živimo, na sreću, na području koje se može pohvaliti čistom i kvalitetnom vodom pa svoju bocu možete iskoristiti višekratno puneći je vodom iz česme.

3. Bankarske nadoknade 

Mesečne nadoknade za odražavanje mogu biti pravo finansijsko opterećenje. Trebalo bi izbegavati i bankomate koji vam uzimaju proviziju dok podižete novac.

4. Fitnes 

Niko ne bi trebalo da plaća članstva u teretanama i sličnim mestima u kojima se vežba naplaćuje. Rekreacija je besplatna. Na primer, možete pešačiti, trčati.

5. Mobilne kompanije 

Kompanije kupce mame novim jeftinijim tarifama, ugovorima sa više povlastica ili besplatnim uređajima. Ne treba vam najnoviji i najveći mobilni čim se pojavi na tržištu. Operateri i proizvođači trebaju vas, a ne vi njih.

6. Knjige 

Iako je ovde reč o jednoj od strasti, i u njoj valja biti umeren. Knjige se još uvek mogu pozajmljivati od prijatelja ili u biblioteci, a tu su i prednosti online biblioteka koje su - besplatne.

7. Led 

Reč je o smrznutoj vodi koji možete sami proizvesti u svom domu. Zašto biste je plaćali?

8. Kablovska televizija 

Većina sadržaja koji se emituje na kablovskim televizijama dostupna je na Internetu na nekim od streaming platformi, pri čemu je naknada za korišćenje njihovog sadržaja niža od one koju obično plaćate kablovskoj televiziji.

9. Višesatni razgovori 

Skajp. Besplatna i praktična alternativa.

10. Karte za muzeje 

Gotovo svaki muzej ima dan otvorenih vrata kad je ulaz posetiocima besplatan.

Autor: Poslovni dnevnik

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.