Otvorene prijave za hakaton na temu sajber zaštite

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2021, 10:59

Otvorene prijave za hakaton na temu sajber zaštite

Na takmičenje “EESTech Challenge” koje će ove godine imati temu sajber zaštita do 11. marta mogu se prijaviti studenti IT usmerenja, saopštavaju iz niškog komiteta Udruženja studenata elektrotehnike Evrope. Planiraju dve runde takmičenja - u Nišu i Beogradu, gde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu.

Iz udruženja navode da će timovi od po tri člana pratiti seminare, radionice, video predavanja i učestvovati na glavnom delu projekta - "hakatonu" >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji traje 24 sata.

Prva faza takmičenja, dodaju, održaće se na Elektronskom fakultetu u Nišu, dok je finalno nadmetanje u Beogradu.

Pobednici lokalne runde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu ove godine u Beogradu, gde se održava druga faza ovog internacionalnog projekta. Osim proveravanja svog znanja, studenti koji se takmiče će imati priliku da osvoje i vredne nagrade - kažu organizatori.

Pored nagrada, pred učesnicima je i prilika da razmene znanja i iskustva, da stupe u kontakt sa kompanijama, pa i da se u nekoj od njih zaposle, pojašnjavaju iz Udruženja.

EESTech Challenge predstavlja idealnu priliku da studenti razmene znanja i iskustva sa studentima iz drugih delova Evrope, kao i da doprinesu razvoju svoje profesionalne mreže. Projekat takođe predstavlja odličnu šansu da kompanija stupi u kontakt sa motivisanim i sposobnim studentima koji su spremni da se suoče sa raznim tehnološkim problemima. Rad takmičara na zadatom problemu će pratiti predstavnici kompanija i na taj način će uočiti njihove kvalitete i videti ih kao buduće zaposlene - saopštavaju organizatori.

Prvu fazu takmičenja planiraju da održe od 19 do 21. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.