Ostrovica dobila vodu do petka

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jul.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostrovica dobila vodu do petka

Meštani Ostrovice i naselja Sveta Petka kraj Niša ponovo imaju vodu, ali samo do petka, kada će, ukoliko ne plate 150.000 dinara, kamenolom opet isključiti pumpe.

Slavko Bogdanović, predstavnik stanovnika ovog dela Niša, kaže da su se u kamenolomu, čijom strujom se napajaju pumpe koje vodom snabdevaju Ostrovčane, “smilovali da im puste vodu do petka”.

Zbog uticaja medija oni su se smilovali da nam puste vodu, ali samo do petka. Onda moramo da platimo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << račun od 150.000 dinara, a praktično ne znamo ni zbog čega, ni kome - kaže Bogdanović.

On pojašnjava da je kamenolom u vlasništvu beogradske firme “Partizanski put”, ali tvrdi da meštani Ostrovice račune ne plaćaju njima.

Ne plaćamo “Partizanskom putu”, nego onome kome nam on kaže da platimo. To praktično znači da on i nema pravo da prodaje struju koja za nas znači vodu, ali eto prodaje nam - kaže Bogdanović.

Račun je kod direktora Direkcije za izgradnju Niške Banje Siniše Krstića i kako kaže, on se obavezao da će do petka biti sakupljen novac.

Meštani bi trebalo do petka da prikupe novac, a mi smo dobili račun “EPS Snabdevanja” na koji ćemo prikupljen novac i uplatiti. Nakon toga ćemo dogovoriti dinamiku isplate, jer činjenica je da meštani Ostrovice i Svete Petke za struju kamenolomu duguju 1.120.000 dinara - kaže Krstić.

Opština Niška Banja, kaže ovaj funkcioner, počela je da priprema dokumentaciju i teren za postavljanje posebne trafo-stanice koja bi napajala pumpe koje su neophodne za snabdevanje vodom meštana Ostrovice i okoline. Ipak, kaže Krstić, to bi moglo da se realizuje tek naredne godine.

Podsetimo, ovaj deo Niša bez vode je već više od 100 dana, a Udruženje skupštine stanara pokrenulo je akciju “Voda za decu Ostrovice” u kojoj prikupljaju vodu za ugrožena naselja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.