Oporavlja se žrtva zlostavljanja

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oporavlja se žrtva zlostavljanja

Petogodišnja devojčica iz Niša, koja je fizički zlostavljana u fazi je oporavka i njeno stanje je stabilno. Niška policija uhapsila je zlostavljača koji je detetu u više navrata naneo teške telesne povrede.

Stanje petogodišnje devojčice koja je fizički zlostavljana u iznajmljenom stanu u Nišu, stabilno je, i ona je van životne opasnosti. Policijska uprava u Nišu juče je saopštila da je uhapsila zlostavljača, 38-godišnjeg Batu Gavazovića, koji je maloletnom detetu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u više navrata naneo teške telesne povrede.

Uhapšeni je od početka avgusta živeo u iznajmljenom stanu u Nišu sa devojčicom za koju je tvrdio da mu je ćerka. Doveo ju je iz okoline Žitorađe, gde je posle preudaje majke živela sa očuhom i braćom.

Komšije koje su prijavile slučaj tvrde da su uglavnom noću slušali plač i zapomaganje deteta.

"Svuda po vratu su bile ogrebotine, a po telu ožiljci", rekao je stanodavac Milivoje Janković.

Komšija Slavoljub Jocić kaže da  je uhapšenog pitao zašto bije dete. "On je rekao, zašto se ja sekiram. To je moje dete i mogu da radim sa njim šta hoću", prenosi Jocić.

Pomoćnik direktora Dečje klinike u Nišu, dr Dragoljub Živanović kaže da je devojčica stabilno. "Komunikativna je i nalazi se van životne opasnosti. Njen oporavak ide sasvim dobro", rekao je Živanović.

Direktorka Centra za socijalni rad u Žitorađi, Biljana Mitić rekla je da je ta ustanova trenutno u procesu traženja hraniteljske porodice za devojčicu.

"U saradnji sa našim ministarstvom nadamo se da ćemo naći najpovoljniju, najadekvatniju i najbolju porodicu za nju", rekla je Mitićeva.

Još nije zvanično utvrđeno da li je počinilac dela zapravo njen biološki otac.

Kako su saopštili iz Kliničkog centra iz Niša, devojčica ima obostrane prelome rebara, krvarenje u plućima i naprsnuće jetre.

Istražni sudija Opštinskog suda u Nišu odredio je osumnjičenom jednomesečni pritvor.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.