Operska diva pevala arije iz crtaća mališanima u niškom vrtiću

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operska diva pevala arije iz crtaća mališanima u niškom vrtiću

Arije iz poznatih crtanih filmova u vrtiću Petar Pan pevala je niška umetnica Dragana Moles. Iz uprave Javne predškolske ustanove Pčelica najavljuju i ubuduće slične koncerte u niškim obdaništima.

Kao koncert za pamćenje opisali su iz Pčelice nastup niške operske dive, u kome su učestvovala i deca. Iz ove ustanove navode da je muzika važna u vaspitanju dece jer im pomaže da se razviju, shvate svet oko sebe, iskažu lična iskustva. Moles se družila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa decom; Foto: JPU "Pčelica"

Pre svega je bitna njena edukativna uloga, s obzirom da podsticajno deluje na sveukupan razvoj deteta - navode iz Pčelice.

Dodaju da predano rade na kreiranju muzičkog ukusa najmlađih, te da će nastaviti sa ovom praksom.

Naša deca prepoznaju kvalitet, mi smo odlučili da u goste pozivamo priznate i prave umetnike. Prva nas je posetila operska diva Dragana Moles, a saradnju ćemo nastaviti i sa drugim umetnicima - rekla je direktorka Pčelice Svetlana Mitić.

Ističu i da vaspitači u svakodnevnim aktivnostima neguju ljubav prema muzici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.