Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Jun.2023, 17:29

Održano takmičenje mladih gitarista "Medijanin dan gitare"

Uz podršku Gradske opštine Medijana, a u organizaciji Udruženja građana „Iskra radosti“ u koncertnoj sali Muzičke škole u Nišu, održana je peta po redu, manifestacija „Medijanin dan gitare“.

Ova manifestacija, takmičarskog karaktera, realizovana u saradnji sa profesorima Muzičke škole u Nišu, okupila je 45 takmičara iz Leskovaca, Niša, Aleksinca, Paraćina, Gnjilana i Bujanovca.

Najbolji učesnici, podeljeni u četiri kategorije, od prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << razreda niže muzičke škole, do četvrte godine srednje muzičke škole, dobili su nagrade.

Po odluci  tročlanog žirija, nagrađeni u svojim kategorijama su:

1-va kategotrija : Andrija Mladenović iz Niša

2-ga kategorija : Dušan Mrdaković iz Niša

3-ca kategorija : Darija Vučetić iz Paraćina

4-ta kategorija : Boris Milojević iz Niša

5-ta kategorija : podelili Andrej Paunović i Bogdan Radaljević iz Niša

Ovakvi događaji, prilika su da se ukaže na značaj, koji muzika ima. Muzika razvija sposobnost koncentracije, koordinaciju, kao i razvoj kreativnosti i individualnosti svakog deteta. Sviranjem se razvijaju komunikacija, entuzijazam, lični stil i samopouzdanje, poručio je direktor festivala, proslavljeni niški muzičar i pevač, Oliver Katić.

Gradska opština Medijana, u skladu sa politikom koju sprovodi, podržava mlade talenate u različitim oblastima, pa i u muzici, koja je jako važna za razvoj deteta, jer sviranje instrumenta razvija inteligenciju, stvarajući temelj na kojem se grade kasnije veštine.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.