Održano regionalno takmičenje frankofone pesme (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 09.Mar.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano regionalno takmičenje frankofone pesme (VIDEO)

Francuski institut organizovao je regionalno takmičenje za frankofonu pesmu u okviru Francuskih dana koji se u Nišu obeležavaju od 5. marta do 5. aprila.
Cilj takmičenja je promocija francuskog jezika i kulture, kažu organizatori.
Romantične melodije na jeziku ljubavi, kako mnogi nazivaju francuski, čule su se u sali simfonijskog orkestra. Pevalo je 20ak učesnika. Svima je zajednička ljubav prema ovom jeziku ali i muzici.
Dvoje učesnika iz kategorije juniora i troje seniora, koji prema oceni žirija budu najbolji, ućiće u finale koje će se održati 29. marta, takođe u sali simfonijskog orkestra. U finalu će učestvovati i kandidati iz Novog Sada, Beograda i Kladova. Takmičenje u frankofonoj pesmi ima za cilj da promoviše jezik i kulturu Francuske, kažu organizatori.
Francuski institut u Nišu postoji već 11 godina i sve je više zainteresovanih za učešće u ovom takmičenju, dodaje Mišel. Tokom marta, kada se obeležava mesec Frankofonije Nišlije će moći besplatno da vide i filmove, izložbe i ostale sadržaje koji promovišu francusku kulturu. Francuski dani završavaju se izložbom „Voda u srcu nauke“ koja će biit održana u Regionalnom centru od 2. do 12. aprila.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.