Održana debata “Mladi i budžet Grada Niša“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 22.Okt.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana debata “Mladi i budžet Grada Niša“ (VIDEO)

Da je grad Niš tokom prethodne godine uložio više napora kako bi poboljšao položaj mladih i pomogao im u rešavanju različitih problema dokazuju i važni dokumenti koji su tokom prethodne godine usvojeni. Strategija za brigu o mladima i Lokalni akcioni plan za mlade našeg grada. Osim toga od kada je otvorena Kancelarija za mlade pre tri godine sprovedeni su konkursi za podršku omladinskim projektima. Mogućnost da putem ovakvih konkursa organizacije civilnog društva dođu do sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << za realizaciju svojih ideja itekako je značajna, ali ne i dovoljna, smatraju njihovi predstavnici. Takođe iz organizacija kažu i da je često problem to što novac koji im je namenjen kasni.
Javne debate na kojima učestvuju predstavnici organizacija civilnog društva sve su češće. Najviše se na njima priča o tome kako poboljšati položaj mladih u našem gradu, zatim o bezbednosti i drugim problemima sa kojima se susreću. Ovoga puta tema je bio budžet koji se odvaja za realizaciju projekata organizacija koje su sredstva obezbedila kroz razne konkurse.
Slične kritike imaju i korisnici sredstava, odnosno inicijatori debate “Mladi i budžet Grada Niša“.
Svi učesnici su se složili da je neophodno da sredstva koja se izdvajaju za mlade treba da budu veća, a isplate na vreme. Ipak, oni koji su prisustvovali debati nisu imali mogućnost da o tome više razgovaraju sa nadležnima za ova pitanja jer, i ako su najavljeni, predstavnici Uprave za finansije nisu bili prisutni. I pored toga iz inicijative mladih koju čini 7 organizacija civilnog društva a koja je inicirala ovaj okrugli sto, se nadaju da će i lokalna samouprava i svi ostali koji imaju nadležnost, prihvatiti njihove kritike kao dobronamerne i nastaviti da što više pažnju poklanjaju mladima i njihovim idejama.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.