Održan 12. Međunarodni sajam životne sredine (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 19.Okt.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 12. Međunarodni sajam životne sredine (VIDEO)

Reciklažne firme sa juga Srbije posluju po najvišim evropskim standardima, rekla je za Nišku televiziju predsednica Udruženja reciklera Srbije Ana Petrović Vukićević. Ono što pravi probleme domaćim kompanijama koje se bave reciklažom jeste nestabilno finansiranje, mada situacija po tom pitanje kreće u pozitivnom smeru. Ima naznaka i da ćemo uspeti da do 2019. dostignemo normu prerade elektronskog otpada od četiri i po kilograma po stanovniku.
Kroz štand Udruženja reciklera >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Srbije, tri firme sa juga Srbije koje se bave ovom delatnošću su se predstavile na upravo održanom 12. Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine, održanom u Beogradu. Sve tri se bave različitim vrstama reciklaže što je naročito pogodno kada se ima u vidu da će po zakonu od 2020. biti zabranjeno prekogranično kretanje otpada.
Dok reciklažne firme sa juga posluju po evropskim standardima, da bismo dostigli evropske norme po pitanju prikupljanja elektronskog otpada, moramo da budemo bar duplo efikasniji.
Reciklaža je najmlađa industrijska grana u Srbiji i jedina koja u vreme svetske ekonomske krize, prema zvaničnim podacima, beleži rast. Kod nas danas postoji 2.200 firmi koje se bave sakupljanjem i reciklažom otpada, što je u odnosu na 2009. kada ih je bilo 200, ogroman napredak.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.