Odluka o hali Čair u decembru

Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o hali Čair u decembru

Predstavnici Evropske rukometne federacije (EHF) saopštili su u Nišu da će do sredine decembra doneti konačnu odluku o tome da li hala Čair, čija je rekonstrukcija u toku, može da ispuni tehničke uslove za odigravanje jedne kvalifikacione grupe na predstojećem Evropskom rukometnom prvenstvu u Srbiji 2012. godine.

Predstavnik tehničke komisije EHF-a Jan Tuik kazao je da je zadovoljan prezentovanim projektom rekonstrukcije hale Čair, ali da bi trebalo da se ispita da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je izvodljiv u praksi i da li svi kapaciteti mogu da se stave u funkciju.

- Projekat koji nam je predstavio „Nišprojekt” daje rešenja za zamerke koje su primećene prilikom naše ranije posete i obilaska hale Čair, ali to treba proveriti da li je ostvarivo u praksi. Pratićemo kako teku radovi iz dana u dan i da li se poštuju rokovi. Konačna odluka biće doneta sredinom decembra nakon sednice Izvršnog odbora EHF-a - rekao je Tuik.

On nije direktno komentarisao to što više puta najavljivana nova sportska dvorana „Car Konstantin” neće biti izgrađena za ovo prvenstvo, ali je priznao da su u ovoj organizaciji „iznenađeni što posle godinu i po dana ponovo kreću sa nule”. Tuik je rekao da EHF želi da zadrži visoke standarde koji su primenjivani i na poslednjem evropskom prvenstvu u Austriji jer će slika sa narednog prvenstva 2012. godine ići u 80 zemalja u svetu. Ipak, njegove reči izgovorene na konferenciji u Skupštini grada Niša bile su ohrabrujuće.

- Svi mi, i EHF i Rukometni savez Srbije i grad Niš možemo da uložimo napore da bi smo dobili halu koja zadovoljava standarde. Nadamo se da RSS i grad mogu uspešno da privedu kraju ovaj projekat - kazao je Tuik.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović nije skrivao optimizam rekavši da je „izvesno da će se jedna kvalifikaciona grupa na Evropskom prvenstvu 2012. godine igrati u niškoj hali Čair”.

- Dali smo predstavnicima EHF-a garancije da će rekonstrukcija biti završena do septembra 2011. godine - rekao je Simonović i dodao da arena „Car Konstantin” ostaje kao projekat za vremena kada grad bude imao novca za takvu investiciju. Tehnička komisija EHF-a obišla je halu Čair kako bi se na licu mesta utvrdili da li pruža neophodne uslove za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.