Od ponedeljka pijaca i na Somborskom bulevaru

Izvor: NiskeVesti.rs, 20.Okt.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ponedeljka pijaca i na Somborskom bulevaru

Na Somborskom bulevaru od ponedeljka 24. oktobra počinje sa radom nova pijaca. Završni radovi su pri kraju, postavljanje tezgi biće već sutra, a trošarina se neće naplaćivati do nove godine, tvrde u opštini Pantelej i JKP Tržnica Niš.

Dugo najavljivanoj i konačno dočekanoj pijaci na Somborskom bulevaru najviše su se obradovali meštani ovog dela grada. Za njih to znači ušteda u vremenu i novcu.
"Nova pijaca za nas penzionere iz ovog kraja biće od velike pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << jer su nam sve ostale daleko. Moramo da plaćamo karticu, promenimo po nekoliko autobusa i sa sve stvarima guramo se u gužvi. Žao nam što se ranije nisu setili da u ovom delu grada sagrade jedan ovakav objekat jer je naselje veliko“, kaže Petrović Petrija, meštanka.
Radovi na pijaci počeli su u jeku izborne kampanje i tada je najavljeno da će ona biti otvorena do početka leta. Kako je sada već jesen, pitali smo predsednika opštine Pantelej zašto se toliko kasni?
"Mi nikad nismo dali rok kada će biti završena, ali je bitno da poštujemo ono što smo obećali građanima. Ovaj prostor je više nego neophodan i za kupce i za prodavce jer će tu biti postavljeno za početak 15 tezgi, a obezbeđena su i parking mesta“, istakao je prvi čovek na opštini Pantelej Bratimir Vasiljević.
Ovo je četvrta pijaca koju je JKP Tržnica Niš u saradnji sa lokalnom samoupravom izgradila ove godine čime je ispunjen plan za 2016. godinu, tvrdi direktor tog preduzeća Radovan Milojević.
„Čekali smo da se završe građevinski radovi kako bi JKP Tržnica počela sa postavljanjem novih tezgi. Sa radom počinje u ponedeljak 24. oktobra i do kraja godine prodaja na njoj će biti besplatna“, najavio je Milojević.
Interesovanje i kupaca i prodavaca je veliko, kažu u Tržnici, a budućnost pijace zavisi od toga koliko smo uporni da se razaradi. Tarifa će od nove godine biti ista kao i za pijace 9. maj, i one u Brzom Brodu - 170 dinara po jednoj tezgi, najavio je on.

U planu je da pijaca na Somborskom bulevaru jednog dana stvarno to i bude po svojoj površini, broju tezgi i izlagača, kao i raznovrsnosti proizvoda. Za početak, tu će se prodavati voće i povrće dok će mlečni kutak i mokri čvor biti naknadno sagrađeni.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.