Od Grada, 15 novih instrumenata za niški Simfonijski orkestar

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Feb.2024, 10:58

Od Grada, 15 novih instrumenata za niški Simfonijski orkestar

Grad Niš je pružio podršku muzičarima Simfonijskog orkestra Niš, obezbedivši im 15 novih instrumenata - 8 gudačkih i 7 duvačkih.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, lično je obišla muzičare i poslušala ih, a zatim se dogovorila sa njima da se do kraja godine orkestar kompletno opremi. Ona je najavila da će Grad dopuniti nedostajuće instrumente.

Direktorka orkestra, Tatjana Veličković Minčić, izrazila je zadovoljstvo istorijskim momentom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << za njih. Od obezbeđenih instrumenata izdvojila je četiri violine, dve viole i dva violončela, kao i dva kompleta klarineta, jednu hornu, jednu flautu i jednu obou.

Stanislava Alađozovski, prva violina i koncertmajstorka, izrazila je zadovoljstvo dobijenim, naglašavajući značaj novih instrumenata i olakšanje za muzičare koji sada ne moraju nositi svoje instrumente na gađanje.

Dirigent, gospodin Zoran Stanisavljević, istakao je zadovoljstvo muzičara, naglašavajući značaj dobijenih instrumenata za njihov rad, ali i izrazivši potrebu za novom muzičkom dvoranom, što bi dodatno unapredilo njihove mogućnosti i uslove rada.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.