Obradović: Problem viška zaposlenih prvo rešiti na lokalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Problem viška zaposlenih prvo rešiti na lokalu

NIŠ - Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je danas u Nišu da će se problem viška zaposlenih u obrazovanju najpre rešavati na nivou gradova.

"Za višak zaposlenih rešenja će se tražiti najpre na nivou opštine ili grada, a zatim na nivou okruga, da nam se ne bi desilo da imamo smanjenje broja đaka i istovremeno povećanje broja zaposlenih", rekao je Obradović novinarima.

Ministar prosvete danas je u Nišu učestvovao na predstavljanju nacrta zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i nacrta zakona o učeničkom i studentskom standardu.

"Nacionalni prosvetni savet uradio je predlog racionalizacije mreže škola i o njemu će se tek razgovarati. U Srbiji imamo 182 odeljenja u kojima nastavu pohađa do pet đaka, a da bi se ta odeljenja ukinula, moraju se pronaći adekvatna rešenja", rekao je Obradović.

"Portugal je ukinuo odeljenja, na primer, sa manje od 10 đaka, ali je obezbedio, uz pomoć EU, hranu i prevoz tim učenicima (do novih škola)", kazao je Obradović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.