Novo predavanje Astronomskog društva Alfa – Saturn gospodar prstenova

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2021, 10:04

Novo predavanje Astronomskog društva "Alfa" – "Saturn gospodar prstenova"

Ljubitelji astronomije moći će da upoznaju planetu Saturn u okviru osmog predavanja internet "Ekskurzije kroz Sunčev sistem", koju organizuje niško Astronomsko društvo Alfa. Iz udobnosti svog doma zainteresovani mogu da se pripreme za novu ekskurziju, zakazanu za četvrtak, 4. mart od 19 sati i da iz svojih fotelja prate sve zanimljivosti o "prstenastoj" planeti Sunčevog sistema.

Zbog trenutne epidemiološke situacije Alfa organizuje onlajn "Ekskurziju kroz Sunčev >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sistem", a ona obuhvata seriju tematskih predavanja, pa osmo nosi naziv "Najvišu planetu vidim trostruko ili Saturn – gospodar prstenova".

Novo predavanje zainteresovani će moći da prate na zvaničnom sajtu Alfe, kao i na njihovom "YouTube" kanalu, a biće dostupno i na sajtovima Svet nauke i Astronomski magazin. Predavanje će voditi prof. dr Dragan Gajić.

Inače, "ekskurzija" se organizuje u okviru projekta "Malim koracima ka astronomiji", uz finansijsku podršku Centra za promociju nauke, a u saradnji sa Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.