Novi talas u Nišu, 40 godina posle” od 4. maja

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2023, 11:35

"Novi talas u Nišu, 40 godina posle” od 4. maja

Fotografije iz privatnih arhiva sugrađana prikupilo je Udruženje za prirodu i društvo "Multivox" i prikazaće ih na izložbi “Novi talas u Nišu, 40 godina posle” koja se otvara u četvrtak, 4. maja od 19 sati u klubu Feedback i trajaće do 25. maja.

"Multivox" je zajedno sa Lokalnom fondacijom Niš pripremio bogatu zbirku fotografija koja su nastale u periodu od 1981. do 1989. godine. Kroz javni poziv svi akteri, hroničari i svedoci popularne umetnosti učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su u kreiranju izložbe.

Jedinstvenu priliku da se vratimo u period 80-ih godina prošlog veka i vidimo kako je niška novotalasna scena izgledala pružiće nam ova izložba. Građani su ustupili delove ličnih sećanja, fotografije, snimke od kojih je sastavljen izbor izložbe. Oni su ustupili delove ličnih sećanja, fotografije, video snimke. Na ovaj način biće obeležen period umetničkog pokreta koji je ostavio dubok trag u Nišu - kažu iz Lokalne fondacije.

Novi talas, kao i svi značajni umetnički pravci, došao je neočekivano i trajao je kratko, ali je ostavio trag u muzici, filmu, modi, fotografiji i stripu. Organizatori kažu da će Nišlije učešćem u izložbi povezati različite generacije na nezavisnoj umetničkoj sceni.

Inače, izložba je jedna od 14 inicijativa podržanih na javnom konkursu Lokalne fondacije Niša iz 2022. godine, i jedna od ukupno 35 ideja građana koje su podržali.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.