Nova za bolju kontrolu finansija u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2016, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova za bolju kontrolu finansija u Nišu

Zbog nenamenskog trošenja budžetskih para, neophodno je da se u Nišu formira nezavisna komisija koja će nadgledati sve finansijske aktivnosti nove vlasti. Ovo je jedan od predloga Nove stranke koja samostalno nastupa na lokalnim izborima u Nišu.

Iako je Nova stranka pregovarala sa Demokratskom strankom u Nišu oko formiranje široke opozicione koalicije, dogovor nije postigut. Vladimir Pavićević, narodni poslanik i visoki funkcioner Nove, kaže da su odlučili da nastupe >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << samostalno u onim gradovima i opštinama gde su prepoznatljivi po politici koju zagovaraju.

Istraživanja javnog mnjenja govore da Nova stranka ima ogromne šanse da na predstojećim izborima napravi dobar rezultat. Imamo potencijale. U Nišu odbor vode ljudi koji su novi u politici, nemaju velikog iskustva, ali žele da promene toliko toga u svom gradu - kaže Pavićević.

Program Nove stranke za Niš nadovezuje se na nacionalni plan. U fokusu će biti komunalni problemi grada, primarna zdravstvena zaštita i oživljavanje privrede. Ivan Jovanović, predsednik Gradskog odbora Nove u Nišu i nosilac liste za izbore na nivou grada, smatra je stanje u gradu katastrofalno.

Ova vlast je potpuno izgubila kontrolu nad gradom, sva javna preduzeća su u kolapsu. Potrebna je revizija svih tih preduzeća, od menadžmenta do samog poslovanja. Svemu tome doprinosi nenamensko trošenje novca iz budžeta, a zaposleni mesecima ne primaju plate - kaže Jovanović.

U Novoj stranci kažu da će se zalagati za stimulisanje malih i srednjih preduzeća, jer je to jedini način da se obezbede nova radna mesta i da se stvori zdrav prirodni ambijent.

To je dobar znak da naši građani nisu baš potpuno potonuli, da nisu izgubili svaku nadu da može nešto da se promeni i to je dobro. Prepoznali su moje zalaganje i posvećenost. To moje mesto je rezultat dogovora sa partnerima u koaliciji. Predsednik stranke Zoran Živković i predsednica saveta Vesna Rakić Vodinelić su ispred mene, a ja sam kao najmlađi treći - kaže Pavićević.

Najaktivniji narodni poslanik očekuje da će Demokratska stranka osvojiti najmanje dvocifreni procenat glasova na predstojećim izborima.

Imamo posao sa jednom veoma lošom vlašću i građani bi malo na ovim izborima mogli i da kazne tu lošu vlast, a da svojim glasom nagrade listu na kojoj se nalaze oni mnogo bolji i posvećeniji svom poslu. Svaki rezultat koji bi bio manji od dvocifrenog u procentima za mene bi bilo iznenađenje - kaže Pavićević.

Nova stranka ovih dana prikuplja potpise podrške za lokalne izbore, a predstavljanje kandidata za gradsku i opštinske liste biće 1. aprila kada će i zvanično početi kampanja u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.