Nišliji novi v. d. mandat u belopalanačkom Komnisu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2023, 11:29

Nišliji novi v. d. mandat u belopalanačkom "Komnisu"

Šestomesečni mandat vršioca dužnosti direktora belopalanačkog komunalnog preduzeća Komnis ističe početkom aprila, a Skupština opštine Bela Palanka na istoj sednici donela je odluku o prestanku njegovog mandata i njegovom ponovnom imenovanju na još 6 meseci, takođe u v. d. statusu.

Novi mandat Dušana Ignjatovića iz Niša počeće da teče 5. aprila, a on je peti direktor od 2019. godine na čelu tog javnog preduzeća iz Bele Palanke, koje se godinama nalazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << problemima.

Dok se čeka da i Apelacioni privredni sud potvrdi ili odbaci usvajanje Unapred pripremljenog plana reorganizacije, diplomiranom ekonomisti iz Niša je poveren još jedan šestomesečni mandat, što je, prema Zakonu, maksimalno koliko direktor preduzeća može biti u v. d. statusu, što se inače često krši, upravo i u tom belopalanačkom preduzeću.

Direktori Komnisa su u v. d. statusu od oktobra 2019. godine, kada je, umesto dugogodišnjeg direktora Miloša Veljkovića, došao tadašnji, ali i nakon izbora 2020. godine i sadašnji zamenik predsednika Opštine Marinković.

Njega je ubrzo zamenio Miloš Pavlović koji se zadržao na toj funkciji nešto manje od dve godine, tokom kojih je sve vreme bio u v. d. statusu, kada ga je zamenio Marko Despotović.

On se na toj funkciji zadržao manje od tri meseca i na njegovo mesto došao je Nišlija Dušan Ignjatović.

Podsetimo, zbog mnogih problema rukovodstvo Komnisa je predložilo stečaj preduzeća kroz Unapred pripremljen plan reorganizacije, sve zbog brojnih finansijskih problema, čestih blokada računa, nelikvidnosti, velikih dugovanja i nesposobnosti plaćanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.