Nišlija vicešampion sveta u masaži

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2023, 12:47

Nišlija vicešampion sveta u masaži

Petar Janković iz Niša osvojio je srebrnu medalju u kategoriji wellness masaže na Svetskom super kupu u masaži, održanom novembra u Rumuniji. Njemu je ovo bilo drugo takmičenja i druga medalja.

Takmičenje održano u Rumuniji; foto: Petar Janković Takmičenje je okupilo masere i terapeute iz celog sveta koji su se takmičili u različitim kategorijama - švedska masaža, wellness masaža, slobodni stil inspirisan zapadom, slobodni stil inspirisan Azijom, masaža lica, masaža >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na stolici.

Ovo je drugo takmičenje na kome sam učestvovao, prethodno je bilo Balkansko tamičenje masaže održano u Inđiji maja ove godine na kome sam osvojio bronzanu medalju u Wellness kategoriji - kaže Petar Janković.

Suđenje po najvišim kriterijumima; foto: Petar Janković Kako priča Janković, učesnici takmičenja su imali 30 minuta da pokažu najbolje delove svog rada, a sve su ocenjivale sudije, učitelji masaže iz celog sveta, kao i maseri i terapeuti sa odredjenim ostvarenjima.

Suženje se vrši po više kriterijuma, ali najvaznij su stav masera dok radi, tehnika koju maser koristi i kombinacija razlicitih tehnika kao i tečnost u radu, koji predstavlja rad koji sa strane posmatraca, ali i iz perspektive klijenta masazu " iz jednog daha", naime svaki pokret se uliva u sledeci, ritam rada je konstantan i masaža ima uvodni deo, razdradu i zaključak. Takođe, ono sto donosi poene je smisao tretmana, ambijent oko stola za masazu kao i inovacija - kaže nagrađeni Nišlija.

Na takmičenju je bilo 170 učesnika iz celog sveta - iz Azije, delova Amerike, Španije, Italije, Izraela, Nemačke i balkanskih zemalja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.