Niški stanari u Beogradu na protestu protiv bahate vlasti

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški stanari u Beogradu na protestu protiv bahate vlasti

Predstavnici niškog Udruženja stanara pridružili su se jučerašnjim protestima u Beogradu, gde je nekoliko hiljada građana protestovalo zbog rušenja u naselju Savamala. Okupljenima se ispred Skupštine Grada Beograda obratio i profesor Đokica Jovanović iz ovog udruženja.

Članovi “Ne davimo Beograd” su pre nekoliko meseci prisustvovali jednom od protesta u Nišu i ovo je, kako kaže predsednik Udruženja stanara Saša Kostić, bila prilika da im se revanširaju i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pomognu im u građanskoj borbi protiv bahate vlasti.

Mi smo tada uspostavili saradnju sa njima, jer i njihovo i naše udruženje spaja borba za zaštitu interesa građana, borba za zaštitu grada od bahatih političara i korumpiranih vlastodržaca, zato što je kod njih identična situacija kao i kod nas - objašnjava Kostić.

U udruženju “Ne davimo Beograd” okupljeni su mladi ljudi koji imaju želju da nešto pokrenu, društvene mreže su kod njih napravile “bum” preko njih se organizuju i koordinišu. Naše omladince, međutim, ne interesuje ono što mi napišemo na društvenim mrežama i ono što radimo - kaže Kostić.

Jedan od osnivača Udruženja predsednika skupština stanara profesor Đokica Jovanović je, prema rečima Kostića, izazvao veliku pažnju pri svom obraćanju na protestu pred oko 15.000 ljudi, koliko ih je bilo prema procenama organizatora.

Profesor Jovanović je govorio odmah nakon organizatora, i u svom govoru je uporedio njihovu i našu borbu, opisao je kako je izgledalo prvih 15 meseci naše borbe, sa kakvim pretnjama i problemima se susrećemo i kako smo to uspeli da prevaziđemo. Na kraju je poručio “Smrt fašizmu, sloboda narodu”, što je publiku oduševilo - kaže on.

Prema Kostićevim rečima, sa stanarima je organizovano u Beograd išlo i nekoliko građana iz pokreta “Nezadovoljne Nišlije”.

Kostić dodaje i da je osim Beograđana na protestu bilo još sličnih udruženja i pokreta i iz drugih gradova, te da je i sam profesor Jovanović najavio da će uskoro sve te grupe održati zajednički sastanak kako bi u čitavoj Srbiji organizovali širok građanski front, ujedinjeni u borbi protiv bezakonja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.