Niški pisac Miloš Grozdanović dobio nagradu “Slaviša Nikolin Živković”

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški pisac Miloš Grozdanović dobio nagradu “Slaviša Nikolin Živković”

Herceg Polanski - Usmeni ispit iz kreativnog pisanja, naziv je neobjavljenog romana Miloša Grozdanovića koji je ove godine nagradilo Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša. Nagrada podrazumeva javnu promociju i štampanje romana.

Na ovogodišnji Konkurs, kako kažu u Društvu književnika, prispelo je 65 poetskih rukopisa, po 15 dramskih tekstova i zbirki priča ili eseja, kao i 20 romana.

Miloš Grozdanović nagrađen je za originalni pripovedački >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << postupak i vešto ispričanu priču o događajima koji su “bili inicijalna kapisla za mnoga dešavanja, koja su odredila sudbinu 20. veka” - navode u Društvu književnika Niša.

Dodela nagrade za 2019. godinu biće priređena na svečanosti u Nišu do kraja ove godine.

Nagrađeni autor, Miloš Grozdanović, rođen je u Nišu 1984. godine. Do sada je objavio romane Yugo (2009), Uzrok smrti ne pominjati, ni u crkvenim knjigama, ni u molitvama (2011) i Mali roman o Konstantinu Velikom (2013). U saradnji sa dramskim piscem Nebojšom Romčevićem 2014. godine uredio je zbirku priča Grubb stories 2, a njegove priče prevedene su na bugarski jezik.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.