Niški narodni poslanici danas polažu zakletvu

Izvor: NiskeVesti.rs, 03.Jun.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški narodni poslanici danas polažu zakletvu

U Domu Narodne skupštine u Beogradu u toku je konstitutivna sednica 11. saziva republičkog parlamenta. Devetoro niških narodnih poslanika danas će položiti zakletvu i postati i zakonski deo nove Narodne skupštine Srbije.

Sednicu vodi najstariji poslanik Dragoljub Mićunović iz Demokratske stranke. Na današnjoj sednici će biti potvrđeni mandati 250 poslanika, nakon čega će oni položiti i potpisati zakletvu. Na dnevnom redu prve sednice je osim potvrđivanja mandata, izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << predsednika, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara i izbor članova radnih tela parlamenta.
U Skupštinu Srbije je nakon izbora održanih 24. aprila ušlo 12 lista, od kojih je lista oko SNS osvojila najviše - 131 mandat. Slede SPS-JS sa 29 mandata, SRS 22, "Dosta je bilo" 16 mandata, koliko i DS, koalicija Dveri-DSS ima 13, kao i koalicija LDP-LSV-SDS, SVM četiri mandata, lista Muamera Zukorlića dva, SDA Sandžaka dva mandata, dok će po jedan mandate imati Zelena stranka i Partija za demokratsko delovanje.
Niš u ovom sazivu Narodne skupštine ima 9 narodnih poslanika, za 2 manje nego u prošlom o čemu su Niške Vesti već pisale.
Ispred Srpske napredne stranke petoro je Nišlija:
Branimir Rančić doktor medicine - neuropsihijatar
Jelena Žarić Kovačević advokat
Miroljub Stanković diplomirani pravnik u penziji (PUPS, poslanik i u bivšem sazivu)
Hadži Milorad Stošić oficir za telekomunikaciju (PUPS, poslanik i u bivšem sazivu)
Ljubica Mrdaković Todorović doktor medicine (poslanica i u bivšem sazivu)
Narodni poslanik iz Srpske radikalne stranke je profesor Nikola Savić.
Bivši gradonačelnik Niša Goran Ćirić je poslanik ispred koalicije Demokratska stranka, Nova, DSHV i ZZS.
Ispred pokreta “Dosta je bilo” Saše Radulovića poslanički mandat dobio je Miloš Bošković.
Milan Lapčević je narodni poslanik sa liste Dveri-DSS, koji je na sednicu došao u narodnoj nošnji.
Koalicija Socijalističke partijije Srbije i Jedinstvene Srbije, nema poslanika iz Niša.
 

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija dobija 11. saziv parlamenta

Izvor: OkRadio.rs, 03.Jun.2016

Poslanici novog skupštinskog saziva danas su se prvi put okupili na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije kada treba da im budu potvrđeni mandati. Na prvoj sednici se bira novi predsednik Skupštine, zatim potpredsednici i imenuje se generalni sekretar. U Domu Narodne skupštine održava se konstitutivna...

Nastavak na OkRadio.rs...

Konstituisana Narodna skupština Srbije, slijedi izbor rukovodstva

Izvor: Cafe.ba, 03.Jun.2016

Verifikovanjem mandata i polaganjem zakletve na sednici kojom predsedava najstariji poslanik Dragoljub Mićunović iz Demokratske stranke, konstituisan je novi saziv Narodne skupšine Srbije.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.