Niški lutkari pokazuju kako ružno pače postaje labud

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški lutkari pokazuju kako ružno pače postaje labud

Edukativnu priču o ljudima koji su ispred svog vremena i društva koje ne može da ih svati ni prihvati, predstavu “Ružno pače” lutkarskog pozorišta, mališani će moći da vide u četvrtak 24. novembra od 18 sati.

Predstava počinje u iščekivanju radosnog događaja u kući mama Pate i tate Patka. Jedno za drugim na svet dolaze tri slatka pačeta. Sa zakašnjenjem dolazi i pomalo čudno pače, koje je samo majci lepo. Svi ga odbacuju, guraju i rugaju mu se. Potišteno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i odbačeno od svih ono kreće u svet.

Boreći se sa mnogim nepravdama prerasta u prelepog labuda, pokazujući da je vredno živeti – kažu u Pozorištu.

Komad je rađen po čuvenoj priči Hansa Kristijana Andersena, a veseli i šaroliki kostimi, lutke i maske su, dodaju, prekrasan ambijent za scensku igru.Govori o snovima, ljubavi, ratu..."More mašte"; Foto: nispuppets.org.rs

U nedelju 27. novembra od 11:30 niški lutkari izvode “More mašte”. Predstava je, navode, muzički spektakl sa improvizovanim lutkama.

Predstava je smeli, uzbudljiv eksperiment koji objedinjuje klasičnu muziku i folklor – navode u Pozorištu.

Inače, cena ulaznice je 200 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.