Niški lekari traže da im se vrati ugled i dostojanstvo

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški lekari traže da im se vrati ugled i dostojanstvo

Fizički napadi na lekare, vređanja, ucene, pretnje političkim i drugim vezama, ali i lažne optužbe po medijima sve su učestalije po zdravstvenim ustanovama, kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Doma zdravlja Niš. Krivac je, kažu, loše stanje u društvu, ali i sami lekari.

Predsednik Sindikata Predrag Miljković navodi da pacijenti u lekarima pre svega treba da vide prijatelje, pa tek onda stručnjaka koji mu pomaže da bude zdrav. Međutim, stanje je takvo, ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Miljković, da pacijenti u svom lekaru vide “slugu koji mora da radi ono što mu on kaže i šta od njega traži, jer u suprotnom slede napadi i pretnje.”

Ugled lekara je srozan do maksimuma lošom atmosferom u samom društvu. Počev od naroda kome su važnije ljubavne afere i rijaliti programi od njegovog zdravlja i lekara koji je zadužen i odgovoran za to zrdavlje - kaže Miljković.

Dodaje da je u takvom okruženju normalno da ni vlast u lekarima ne vidi ozbiljnog partnera u “pregovorima od vitalnog značaja”, te poziva zdravstvene radnike da se ujedine u vraćanju ugleda i dostojanstva.

"Vratite nam dostojanstvo"; foto: Predrag MiljkovićIako je Sindikat lekara i farmaceuta Srbije ranije ovog meseca protestvovao na ulici zbog lošeg stanja u zdravstvenom sistemu, u Sindikatu lekara Doma zdravlja Niš kažu da je takav “protest bio nesvrsishodan i kotraproduktivan”.

Ulica nije više mesto za rešavanje problema u Srbiji, pa ni u zdravstvu - kažu u Sindikatu.

Najbolji način prezentovanja problema zdravstvenih radnika i predloga za njihovo rešenje je, tvrde u Sindikatu, organizovanje okruglih stolova, predavanja, kao i TV emisija u kojima bi učestvovali najviši funkcioneri Sindikata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niški lekari: Vratite nam ugled i dostojanstvo

Izvor: OkRadio.rs, 01.Dec.2016

Fizički napadi na lekare, vređanja, ucene, pretnje političkim i drugim vezama, ali i lažne optužbe po medijima sve su učestalije po zdravstvenim ustanovama, kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Doma zdravlja Niš. Krivac je, kažu, loše stanje u društvu, ali i sami lekari. Predsednik Sindikata...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.