Niški gimnazijalac osvojio bronzu na Informatičkoj olimpijadi

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški gimnazijalac osvojio bronzu na Informatičkoj olimpijadi

I na ovoj Međunarodnoj olimpijadi iz informatike za srednjoškolce, održanoj u Teheranu, Nišlija Dušan Živanović se okitio medaljom. Ovog puta, u Niš je doneo bronzu.

Pored Živanovića, koji pohađa Gimnaziju “Svetozar Marković”, bronzanu medalju u Srbiju su doneli i učenici beogradske Matematičke gimnazije Filip Vesović iz Čačka, kao i Vladimir Milenković i Momčilo Topalović iz Beograda.

Na najprestižnije takmičenje iz informatike naše gimnazijalce >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << predvodili su Marko Savić sa Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu i programer Demjan Grubić, inače članovi Društva matematičara Srbije.

Podsetimo, Živanović se jula ove godine okitio srebrom na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi koja se održavala u Moldaviji.

On je na prošlogodišnjoj olimpijadi koja okuplja mlade informatičare iz celog sveta u Niš došao sa srebrnom medaljom. Srebro je dobio i 2015. u Kazahstanu, dok je na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi 2015. osvojio bronzu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.