Niški bendovi snimaju zajednički album

Izvor: JužneVesti.com, 23.Dec.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški bendovi snimaju zajednički album

Mladi muzičari koji su pobednici nedavno završenog konkursa “Urbanniš2” ušli su u studio i počeli snimanje pesama za novo izdanje muzičke kompilacije.

Prema rečima realizatora projekta “Urbanniš 2”, odabrano je 10 autorskih pesama, kao i vizuelno rešenje za omot albuma.

Besplatno snimanje, produkciju i promociju dobili su bendovi Red River Valey, Prljave sestre, Nahty, Kreep Crew, Lanark i autori Nati, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Neizdat, Spekt i Infamous, Tjamil, Boshko i Marconiero, N Roy, dok je za omot kompilacije odabrano grafičko rešenje Marije Hristov.

Kompilacija Urbaniš je radijska kompilacija, žanrovski neopredeljena, laka za slušanje i dinamična. Radimo zajedno sa muzičarima i čini mi se da ćemo dobiti jedan ozbiljan muzički proizvod - kaže jedan od producenata Vladan Cvetković.

Kako navode iz organizacije BAUK, koja realizuje projekat, trebalo bi da kompilacija bude završena i predstavljena javnosti sredinom januara naredne godine.

Prošlogodišnje izdanje bilo je jako uspešno. Imali smo više od 6.000 slušanja na “soundcloud”-u, posećene promocije, a i mnogi autori ponovo su se javili na konkurs što potvrđuje da smo uradili dobru stvar - kaže direktorka BAUK-a Aleksandra Strahinić.

Prošlogodišnje izdanje može se preslušati na ovom linku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.