Niški bend “Kontras” objavio novi album

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški bend “Kontras” objavio novi album

Ljubitelji tvrdog zvuka i još tvrđih, društveno-angažovanih tekstova, mogu da nabave novi album niškog benda “Kontras” koji kombinuje ska i pank žanrove.

Nakon albuma “Grad” iz 2014, ovaj bend čiji su članovi Milan Stevanović, Aleksandar Mitić, Petar Milošević, Edin Radončić, Lazar Nikolić i Ilija Stanković, u izdačkoj kući Mascom iz Beograda objavili su album “Smrt svetu”.

Muzičari kažu da na ovom albumu, tekstovima “opisuju viđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svakodnevice običnog čoveka” i da se pre svega obraćaju mladima.

Cilj naših pesama je da se ljudi malo trgnu i pogledaju oko sebe. Pre svega, poruke su upućene mladima, koji jedino i imaju snage da nešto promene. A promene su nam neophodne. Ne smemo da zaboravimo sve što nam se desilo, ne smemo da ne vidimo nepravedan sistem koji nas guši, ne smemo da se “pecamo” na razne “mamce” koje nam bacaju oni koji ne žele da se osvestimo - kažu članovi benda.

Oni dodaju da je niška scena “dosta dobra”, ali da zbog loše ekonomske situacije, nije tako lako baviti se muzikom u ovom gradu.

Imajući u vidu da je ovde prosečna plata jako niska i da ima dosta nezaposlenih, jasno je koliko je odricanja potrebno da se kupi neki osrednji instrument recimo. S obzirom na to, niška muzička scena je dosta dobra, ima bendova svih žanrova i podžanrova - kazali su oni.

Inače, njihov prvi singl sa albuma "Smrt svetu" AV govori o aktuelnom stanju u društvu, dok je na vlasti Aleksandar Vučić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.