Niški Zavod za urbanizam već 4 meseca bez plate

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški Zavod za urbanizam već 4 meseca bez plate

Zaposleni u Zavodu za urbanizam su, kako kažu, već mesecima pod stresom, jer platu ne primaju, a nije im uplaćen ni prevoz, kao ni druge obaveze za 2015. godinu. Direktor Ljubiša Mitić se ne javlja na telefon.

Kako piše Sindikalna organizacija, radnici Zavoda, koji je indirektni korisnik gradskog budžeta, platu nisu primili za oktobar, novembar, decembar i januar.

Radnici Zavoda za urbanizam Niš i njihove porodice suočeni su sa teškom finansijskom situacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zbog četvoromesečnog kašnjenja zarada. Ovako teška finansijska situacija traje godinama, na šta je rukovodstvu i Nadzornom odboru, u više navrata, ukazivano - pišu iz Sindikata.

Sindikat se još krajem oktobra obratio nadležnima, a kažu da su početkom novembra održali i štrajk upozorenja.

Nikakvih reakcija na to nije bilo, a direktor Zavoda Ljubiša Mitić celog dana nije odgovarao na pozive i poruke novinara “Južnih vesti”.

Da je komunikacija sa direktorom otežana potvrđuju i u Sindikatu.

Od početka 2016. godine, teška finansijska situacija u Zavodu i aktuelna situacija sa racionalizacijom u javnom sektoru rezultovala je poremećenom komunikacijom između predstavnika zaposlenih i poslovodstva. Radnici su pod pritiskom i u strahu od mogućnosti da budu proglašeni tehnološkim viškom bez jasnih i merljivih kriterijuma. Sve je na volji ili samovolji poslodavca - strahuju sindikalisti.

Dodaju da direktor Mitić sve vreme nema rešenje za nastalu situaciju, a oni su bili prinuđeni, kako kažu, da se obrate medijima i informišu javnost.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.