Niški Eyot nastupom u Rumuniji počeo turneju

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški "Eyot" nastupom u Rumuniji počeo turneju

Na glavnoj bini festivala “Jazz in the park” u gradu Kluž u Rumuniji sinoć je nastupio džez sastav “Eyot”, čime je započeo seriju koncerata po Srbiji i Evropi.

Niške džezere do kraja 2015. godine publika će moći da čuje u Čačku, Kočanima, Bačkom Petrovcu, Krakovu, Beogradu, Marostici, Istanbulu, Zagrebu i Brašovu.

Inače, na festivalu u Rumuniji će se u sedam dana, na šest festivalskih bina, predstaviti više od 50 umetnika, a organizatori festivala, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nišlije su najavili kao jedan od najzanimljivijih evropskih sastava poslednje decenije.

Grupa "Eyot" osnovana je 2009. godine, a čine je pijanista Dejan Ilijić, basista Marko Stojiljković, gitarista Slađan Milenović i bubnjar Miloš Vojvodić.  Njihova muzika predstavlja sveži zvuk koji spaja kulturu džeza, sofisticiranost “klasičnog” klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.