Niški Dom zdravlja dobio novi rendgen

Izvor: JužneVesti.com, 12.Feb.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški Dom zdravlja dobio novi rendgen

Osim na rendgenu koji je star 35 godina, Nišlije od sada mogu da obave snimanje u Domu zdravlja i na novom aparatu koji je danas svečano “pušten u rad”, a kupljen je parama prikupljenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, koje je ova zdravstvena ustanova dobila na konkursu Ministarstva pravde.

Ovom donacijom vrednom 13,2 miliona dinara niški Dom zdravlja dobio je savremen aparat koji će omogućiti, kako objašnjavaju, preciznu dijagnostiku, kao i to da više pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << može da bude snimljeno u kraćem periodu. Savremen i brz; foto: Zvanični sajt Doma zdravlja Niš

Novi rendgen aparat koristi jednu od najsavremenijih tehnologija kada je klasični rendgen u pitanju, poseduje flet panel koji bežičnim putem istog trenutka prenosi nalaz na računar, i praktično je istog trenutka dostupan radiologu. Mogućnost obrade snimaka kod digitalnog rendgen aparata je daleko veća, što radiolozima daje sigurnost u postavljanju dijagnoze - saopštili su iz Doma zdravlja.

Pare za kupovinu niški Dom zdravlja dobio je projektom kojim je konkurisao kod Ministarstva pravde za novac prikupljen na osnovu "oportuniteta", što je institut odlaganja krivičnog gonjenja za određena krivična dela za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina.

U tom slučaju javni tužilac može da odloži krivično gonjenje nekog lica ako to lice plati određeni novčani iznos u humanitarne svrhe, ili obavi društvenokorisni ili humanitarni rad.

Ugovor o dodeli sredstava Dom zdravlja je dobio 1. juna prošle godine, a 8 meseci kasnije rendgen aparat je počeo da se koristi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Novi digitalni rendgen aparat u Niškom domu zdravlja

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Feb.2019, 15:14

Danas je pušten u rad digitalni rendgen aparat u prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku, Doma zdravlja Niš...Ministarstvo pravde uručilo je Domu zdravlja Niš dana 01.06.2018. godine u iznosu od 13.200.000 dinara, za realizaciju projekta „Nabavka digitalnog rendgen aparata za potrebe Doma...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.