Niške uprave u v. d. statusu korak bliže da dobiju “prave” rukovodioce

Izvor: JužneVesti.com, 09.Okt.2023, 13:34

Niške uprave u v. d. statusu korak bliže da dobiju “prave” rukovodioce

Uprava za komunalne delatnosti i Uprava za organe Grada i građanska stanja u Nišu, koje od osnivanja nemaju “prave” rukovodioce, konačno bi mogle da ih dobiju, pošto je formirana konkursna komisija za njihov izbor. I Uprava za društvene delatnosti trebalo bi da dobije načelnika, a načelnik Uprave za građevinarstvo zamenika kojeg još nema.

Pun mandat na rukovodećim mestima u gradskim upravama u Nišu za sada imaju samo tri od šest uprava - za finansije, imovinu i održivi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << razvoj i za građevinarstvo, gde načelnik radi bez zamenika.

Ostale na čelima i dalje imaju vršioce dužnosti, pa Uprava za organe Grada i građanska stanja i dalje kao rukovodioca ima vršioca dužnosti Marinu Janković i v. d. zamenika Vesnu Nešić.

Konkurs za izbor načelnika i zamenika načelnika te Uprave trebalo bi uskoro da bude raspisan, pošto je formirana konkursna komisija, u kojoj su pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković, Marko Stanojević iz Uprave za finansije i Nataša Pećić Kostadinović iz Uprave za organe Grada.

Obrazovana je i komisija za izbor načelnika i zamenika u Upravi za komunalne delatnosti, gde je trenutno v. d. načelnika Miljan Anđelković, a v. d. zamenika načelnika Dušica Janojlić.

U toj konkursnoj komisiji su Bojan Ilić i Nataša Pećić Kostadinović iz Uprave za organe Grada, kao i Dragana Bojković iz Uprave za imovinu.

Njih troje su i u konkursnoj komisiji za izbor načelnika i zamenika načelnika Uprave za društvene delatnosti, gde su još uvek u v. d. statusu Miljan Ćirković kao načelnik i Pavlina Mihajlenko kao njegova zamenica.

Načelnik Uprave za građevinarstvo Goran Zdravković već neko vreme radi bez zamenika, pa bi konkursna komisija trebalo da ga izabere. U toj komisiji su takođe Bojan Ilić i Nataša Pećić Kostadinović, kao i Dragan Milovanović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Odluka o formiranju komisija znači da bi posle dve i po godine, koliko zvanično postoje, gradske uprave u Nišu konačno mogle da u potpunosti izađu iz v. d. statusa, pošto su preostale dve - Uprava za finansije i Uprava za imovinu i održivi razvoj ranije dobile načelnike i zamenike.

Neki od zadataka komisija biće da utvrde kriterijume za izbor načelnika i zamenika, da utvrde koje će se veštine i znanja kandidata proveravati, da pregledaju sve prijave, da sastave liste za izbor od najviše tri kandidata koji su sa najboljim rezultatom ispunili propisana merila i da to dostave Gradskom veću, piše u Službenom listu.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski koja predsedava Gradskim većem, koje treba da reši njihov status, objasnila je ranije da to nije "izbor za mis", već težak zadatak, jer ljudi mogu da ostanu bez posla.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.