Niška dečija ortopedija dobila moderan ultrazvučni aparat

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška dečija ortopedija dobila moderan ultrazvučni aparat

Skoro 40 hiljada evra košta savremeni ultrazvuk koji je dobila Klinika za dečiju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš. Sem dijagnostike, što je prva asocijacija na ultrazvuk, ovaj aparat pomoći će i u terapiji, kaže direktorka ove klinike Anđelka Slavković, a očekuju da pomoću njega postižu bolje rezultate i uvedu nove metode.

Slavkovićeva napominje da niškom Kliničkom centru gravitira oko pola miliona dece mlađe od 18 godina.

Ultrazvučni aparat >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << neće se koristiti samo za dijagnostičke procedure, kako se obično misli, već i u terapijske svrhe. On će biti u hirurškoj sali, gde će nam pomoći u raznim hirurškim intervencijama. Na taj način mi se uključujemo u projekat koji se zove "image gently", a to znači korišćenje minimalno invazivnih aparata, nejonizovanog zračenja u dijagnostici, ali i terapiji pacijenata - ispričala je Slavkovićeva.

Stručnjaci kažu da aparat spada među najmodernije na tržištu; foto: JV/M.J.U donaciji je učestvovao Fudbalski klub Crvena zvezda, a generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić ispričao je kako su došli na ideju da pomognu niškom Kliničkom centru.

Izuzetno mi je drago što smo ovde i što možemo da pomognemo onima kojima je najpotrebnije. Mi smo pre 2 meseca izdvojili značajna sredstva za kupovinu aparata za Klinički centar u Beogradu i tada se rodila ideja da se pomogne dečijoj bolnici i u Kliničkom centru Niš - ispričao je Terzić.

Sem Crvene zvezde, humanitarna akcija je delo i kompanije Mozzart, kojoj je osnovna delatnost sportsko klađenje, a sve u okviru akcije kladioničarsko-sportske akcije "Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.