Niška Toplana plaća 2,2 miliona dinara snimanje grada dronom

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jan.2024, 16:28

Niška "Toplana" plaća 2,2 miliona dinara snimanje grada dronom

Gradska Toplana u Nišu platiće snimanje grada dronom 2,2 miliona dinara, kako bi mapirala toplovode i po potrebi detektovala curenja u toku grejne sezone. U tenderskoj dokumentaciji piše da snimanje treba da obezbedi dovoljno vidljivu sliku detalja na površini zemlje.

Uređaji za snimanje i reprodukciju zvuka i slike, kako je istaknuto, trebalo bi da mapiraju toplovode termovizijskom i klasičnom RGB kamerom i izrađuju ortofoto snimke sa prikazom temperature.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
RGB snimci treba da budu kombinovani od georeferenciranih orto fotografija minimalne rezolucije 12Mpix-minimalno. Snimci treba da budu kombinovani specijalizovanim softverom u georeferencirani orto foto snimak sa horizontalnom greškom od maksimalno 2cm-5cm. Radiometrijski snimci treba da budu i u R-jpg, 16 bit formatu. Minimalna rezolucija 336x256 pix i i georeferencirani sa maksimalnom greškom od 2cm po horizontalnim osama - piše u dokumentaciji.

Iz niške Toplane dodali su da snimanje treba da se obavi tako da pruži dovoljno vidljivu sliku detalja na površini zemlje, kao i jasan radiometrijski prikaz toplovoda. Detekciju curenja dron će obavljati u toku grejne sezone, po potrebi.

Ugovor će trajati, kako je navedeno, 12 meseci, Toplana za to plaća 2,2 miliona dinara, a rok za podnošenje prijava je 18. januar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.