Izvor: RTV 5, 11.Apr.2012, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Vanredna inspekcijska kontrola ugostiteljskih objekata (video)

Od prošle nedelje, ekipe inspektora Odseka za vanredne situacije MUP-a Srbije u Nišu, na terenu su od jutra do večeri – tokom ove vanredne kontrole, dnevno obidju desetak ugostiteljskih objekata, i za sada u Nišu, nije izrečena nijedna mera zatvaranja lokala.
"Za prvih sedam dana, uradili smo kontrolu 54 pravna lica i 71 lokala, izrečeno je 311 mera otklanjanja nepravilnosti, i 13 prekršajnih prijava", kaže Aleksandra Pejčić, zamenik načelnika Odseka za vanredne situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << MUP-a Srbije u Nišu.
Menadžemnt hotela "TAMI rezidens", u kojem inspekcija nije pronašla nepravilnosti, kaže da je i u njihovom, a pre svega u interesu gostiju, da se kontrole rade redovno, iako i oni sami jednom nedeljno probaju sve sigurnosne sisteme.

"Znači ovakva kontrola, da mi budemo sigurni, pre svega zbog gostiju, da oni u svakom trenutku budu potpuno bezbedni, mada i mi sami, jednom nedeljno radimo proveru svih sistema bezbednosti u hotelu", kaže menadžer "Tami" hotela David Stanojević.
Najviše novčane kazne koje se izriču za nepravilnosti u ugostiteljskim objektima za preduzetnike idu do 500. 000 dinara, a za pravna lica i do milion dinara, kažu u Odseku za vanredne situacije. Vanredna inspekcijska kontrola u Nišu, i celoj Srbiji, radiće se do 4. maja. Do sada su na nivou Srbije, zbog nepravilnosti zatvorena 42 ugostiteljska objekta.

Nastavak na RTV 5...






Povezane vesti

Kontrola klubova kolubarskog okruga

Izvor: B92, 12.Apr.2012, 14:00

Valjevo -- Na teritoriji kolubarskog okruga obavljena je vanredna kontrola 39 javnih objekata, od kojih je zatvoren jedan noćni klub u Ubu...Načelnik odeljenja za vanredne situacije MUP-a Srbije u Valjevu Milan Mihailović je rekao da je, posle kontrole 39 objekata, naloženo otklanjanje 227 nedostataka...Podneto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.