Niš: Usvojen budžet za 2024. godinu

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Dec.2023, 08:47

Niš: Usvojen budžet za 2024. godinu

U ponedeljak je održana sednica niškog parlamenta na kojij su odbornici većinom glasova usvojili budžet za 2024. godinu. Budžet Grada Niša za sledeću godinu iznosi 16 milijardi i 177 miliona dinara. Uvećan je za oko 2,2 milijarde, što je, prema rečima gradske vlasti, rezultat većeg broja zaposlenih i samim tim većeg priliva novca od poreza na zarade.

Iz opozicije se ne slažu s tim, već navode da je to rezultat inflacije, i dodaju da je budžet realno manji nego >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prethodnih godina.

Predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić je naveo da je budžet veći za 2,2 milijarde zahvaljujući porezu na zarade, čiji je udeo oko 57%, odnosno 7,5 milijardi. On je budžet ocenio razvojnim i socijalnim, ali je najavio i ulaganja u infrastrukturu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je kazala da će najveće ulaganje u infrastrukturu biti opremanje industrijske zone Sever, za šta će Grad Niš odvojiti oko milijardu dinara.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen budžet Niša - za vlast po želji građana, za opoziciju "parizer ekonomija"

Izvor: JužneVesti.com, 19.Dec.2023

Budžet Niša sledeće godine biće 16.177.100.000 dinara i usvojili su ga odbornici Skupštine Grada, a za gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski je nastao iz dogovora sa građanima i ima razvojnu komponentu. Sa druge strane, odbornik koalicije "Niš, moj grad" Dragoslav Ćirković kaže da je ovaj...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.