Niš: Bez opozicije na raspravi o budžetu

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Dec.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Bez opozicije na raspravi o budžetu

Projektovani budžet Grada Niša za 2015. iznosi 9 milijardi 997 miliona dinara, rečeno je na javnoj raspravi o nacrtu Odluke o budžetu za narednu godinu. Transfer republičkih sredstava prema lokalnoj samoupravi ostao je na istom nivou, a u planu je i da gradske opštine zadrže postojeće prihode.

Socijalna davanja će, takođe, ostati na postojećem nivou, a gradski oci vide legalizaciju kao ozbiljnu šansu za popravljanje finansijske slike. Za razliku od prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << godina, ovog puta na javnoj raspravi nije bilo nijednog pripadnika opozicije, iako su na nju pozvani pre nekoliko dana.

Govoreći o nacrtu lokalnog budžeta za 2015., gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić izrazio je zadovoljstvo što se ove godine nije više trošilo nego prihodovalo. Grad je, napominje, bio zadužen jedino za tekuću likvidnost, a krediti su uredno vraćeni. Ukoliko bude potrebe, Grad će sledeće godine, na preporuku Stalne konferencije gradova i opština, do sredstava dolaziti emitovanjem municiplanih obveznica.

Plate koje se finansiraju iz gradskog budžeta ostaće na istom nivou i u 2015., pri čemu će 10% smanjenja ići u poseban fond. Redukovana su, po novom Zakonu o strankama i davanja za političke partije pa će ona u narednoj godini biti manja za oko 40%. Takođe, najavljene mere štednje će pogoditi lokalne funkcionere koji će morati da se odreknu povlastica koje su do sada uživali.

Javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici gradske vlasti, javnih preduzeća i ustanova, gradskih uprava. Prvi put su izostali lokalni opozicionari, iako su pre nekoliko dana dobili poziv.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.