Nema na vidiku rešenja za problem “hitne” stomatološke službe (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Nov.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema na vidiku rešenja za problem “hitne” stomatološke službe (VIDEO)

Niška vlast bi do Nove godine trebalo da stavi tačku na probleme Zavoda za hitnu medicinski pomoć. Predlog koji je iznet na poslednjoj sednici Gradskog veća, po kome deo radnika stomatološke službe hitne pomoći treba formalno da pređe na platni spisak Doma zdravlja, kako bi ova služba opstala i dalje kao deo Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, za direktora niškog Doma zdravlja je neprihvatljiv.
Po modelu koji se trenutno razmatra, četiri ekipe bile bi zadržane da ,,pokriju’’ >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << noćni rad i rad Hitne stomatološke službe vikendom, dok bi tri preostale verovatno bile proglašene tehnološkim viškom.
Žarko Ranković, član Gradskog veća resorno zadužen za zdravstvo, tvrdi da problem 12 radnika stomatologije u ,,hitnoj’’, Republički fond za zdravstveno osiguranje ne prepoznaje.
Prebacivanjem dela zaposlenih u Dom zdravlja, račun hitne pomoći ne bi ponovo bio blokiran zbog tužbi “neugovorenih radnika”.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.