Nekadašnji frontmen Novembra dobio ulicu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2020, 21:38

Nekadašnji frontmen "Novembra" dobio ulicu u Nišu

U čast jednom od osnivača kultnog niškog pank-rok benda Goranu Kostiću, ulica u Opštini Palilula zvanično nosi njegovo ime. Na ovu ideju došao je bivši bubnjar Dragan Stojiljković, a ističe da mu je bila čast da svira sa čovekom koji je uspeo da promoviše svoju muziku, kulturu i svoj grad.

Pre dve godine Stojiljković i njegov kolega Milan Nikolić, predložili su gradskoj Komisiji za imenovanje i preimenovanje ulica da se jedna od njih zove po proslavljenom niškim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ličnostima. Kolega Stojiljkovi' kaže da mu je čast što je imaoprilike da svira sa čovekom koji je promovisao Grad; foto: Vanja Keser

Kolega i ja smo zapošljeni u gradskoj Opštini Palilula... ja mislim da je to stiglo svim gradskim opštinama u Nišu da damo naziv za 298 ulica i prilaza na teritoriji gradske Opštine Palilula. Imali smo tu kreativnu slobodu da predložimo nazive ulica tako da smo rešili da se odužimo svim tim ljudima, ne samo Kosti, nego i brojnim drugim umetnicima, muzičarima, slikarima, piscima koji nisu imali do sada ulicu – navodi Stojiljković.

Tako je nedavno u jednoj ulici na Paliluli osvanula tabla – Ulica Gorana Kostića Koste.

Bivši bubnjar ističe da je Niš ranije bio prepoznatljiv po Novembru, a da je tome najviše doprineo njegov frontmen.Stojiljković navodi da je bend postao niški brend zahvaljujući Kostiću; foto: Vanja Keser

Taj bend i taj čovek je uspeo da uradi nešto... tako da eto, to je jedno poštovanje čoveku koji je uspeo da promoviše i svoju muziku i svoju kulturu i svoj grad – kaže Stojiljković.

Bez lažne skromnosti, smatra da je Novembar bio jedan od 10 najboljih rokenrol bendova tadašnje Jugoslavije, a to pripisuje upravo čoveku koji je i dobio ulicu i koji je doprineo i da ova grupa postane niški brend.

Podsetimo, Goran Kostić je preminuo pre tri godine. Pored gitare, pevao je i komponovao, a radio je i kao muzički saradnik na Radio Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.