Neizvesna sudbina kulturnih manifestacija

Izvor: RadioCity.rs, 07.Sep.2020, 23:38

Neizvesna sudbina kulturnih manifestacija

Nova sezona niškog teatra, zvanično je otvorena u sredu 2. septembra na platou ispred Oficirskog doma, pozorišnom predstavom Sladoled. Nekoliko dana kasnije odložen je početak sezone u Pozorištu Lutaka planiran za subotu 5. i nedelju 6. septembar, izvođenjem predstava Mala Princeza i Kosić Bosić. Prema rečima direktorke, Milice Radulović, nekoliko dana pre otvaranja sezone promenjeno je mesto izvođenja predstava, a zatim je uoči otvaranja doneta odluka o odlaganju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << /> Ipak ova zabrana ne važi za sve institucije kulture podjedanko, sudeći prema programu koji pripremaju Narodno pozorište i Simfonijski orkestar.
Ljubitelje pozorišne umetnosti očekuje izvođenje fragmenata iz mjuzikla Cigani lete u nebo, na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, u sredu 9. septembra od 20.30h i mnoge druge predstave koje se igraju na redovnom repertoaru pozorišta. Broj mesta je ograničen, a cena karata u septembru iznosi 300 dinara. Posetioci su dužni da nose maske i na otvorenom.
Početak koncertne sezone Simfonijskog orkestra najavjen je za petak 11. septembar sa početkom u 20h na Letnjoj pozornici. Ovo je prvi radni dan u našem orkestru, presrećni smo što možemo da se vratimo u salu Niškog simfonijskog orkestra i što možemo da održimo koncert.  Spremili smo raznovrstan program koji će razgaliti dušu svih ljudi koji će doći. Od Mocarta, Betovena, preko Karlosa Gardela i Mateosa Rodrigeza jednog od najvećeg kompozitora tango muzike, do aranžmana jednog od najboljih rok sastava Dip Parpla, Kvina, preko Abe, ističe Svetozar Vezenković, direktor Simfonijskog orkestra i dodaje da svi treba da prepoznamo ovaj trenutai i obojimo život vedrijim bojama. Broj karata je ograničen, a cena je simboličnih 200 dinara.

Prema rečima Ivana Blagojevića, direktora Nišvil dzez festivala, Nišlije u septembru očekuju i koncerti džez muzike. U periodu od 17.do 20. septembra Nišvil će za 450 posetilaca organizovati 32 koncerta, 4 pozorišne predstave i 69 muzičkih filmova uz poštovanje svih mera zaštite. 
Prema poslednjim informacijama Južnih vesti, Gradski šab za vanrede situacije je nakon procene Instituta za javno zdravlje doneo odluku o zabrani održavanja nekoliko manifestacija među kojima su i NišvilFilmski susreti i Književna kolonija Sićevo. Kako će izgledati varljiva jesen 2020. i hoće li biti kulturnog programa, ostaje da se vidi.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.