Narodna stranka: Građani plaćaju više od 10 direktora u Mediani

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka: Građani plaćaju više od 10 direktora u "Mediani"

Osvrćući se na situaciju u kojoj su niška komunalna preduzeća, iz povereništva Narodne stranke upozoravaju da previše ljudi u direktorskim foteljama, nepravilnosti u javnim nabavkama u Mediani padaju na teret građana. Iz ove stranke ukazuju da se vlast igra sa brojkama i tako obmanjuje građane.

Odraz "čistoće" gradske vlasti upravo su javna preduzeća, kažu iz NS, upozoravajući javnost na to da je nedavno gostujući u emisiji Između redova, direktor Mediane >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dragoslav Pavlović najavio novu sistematizaciju radnih mesta u preduzeću. Ipak, kako kažu, ne veruju da će novi pravilnik o radnim mestima da promeni situaciju u preduzeću koje ima više od 10 direktora, premda je direktor najavio da će se upravitelji smanjivati u odnosu na one koji obavljaju realne poslove.

Po trenutnoj sistematizaciji u ovom JKP postoji, kako prvi direktor i sam kaže, ''više od deset'' drugih direktora. To opravdava time što je ''preduzeće veliko a procesi u njemu složeni''. Ipak, zatečeni trendovi se i po njegovim i po skorašnjim tvrdnjama samog gradonačelnika, menjaju - navode narodnjaci.

Podsećaju i da je gradonačelnik Niša Darko Bulatović govorio o Mediani u kontekstu nabavke nove opreme, i to ističući da je za 100 % povećala broj mašina. Iz ove stranke napominju da je, uprkos procentima, ovaj broj veći za pet mašina.

Fantastičan učinak, zaista. Prosečnom glasaču partije na vlasti ti vučićizmi verovatno zaista i zvuče impresivno. Ali prevedeno u brojke to je zapravo samo 5 novih vozila. Ispostavlja se, nabavljenih na problematično obavljenom tenderu zbog kojih će JKP Mediana morati da plati kaznu od 120.000 dinara - podsećaju iz ove partije.

Dodaju i da direktor Mediane ovo opravdava podatkom da će teret pasti na republički budžet, te da i nije neka šteta.

Jer po naprednoj teoriji političko-ekonomskog sistema - država je kao majka koja se uvek stara o svojim lokalnim siročićima na najbolji mogući način. Naravno dokle god njome upravlja njihova vlast, jer svaka druga neminovno vodi istu državu u sigurnu propast. Institucije su, naravno, ovde nebitna kategorija kao i zakoni koji bi trebalo da sistem zapravo uređuju - navode.

Iz ove stranke upozoravaju da sve što radi lokalna vlast pada na teret svih građana Niša, te da oni plaćaju preskupo tuce direktora i nekvalitetne usluge komunalnih preduzeća. Dodaju i da nijedna sistematizacija neće promeniti ovakvu situaciju.

Podsetimo, na tenderu za kupovinu auto-čistilica Mediana je faorizovala određene proizvođače, te je moralo da izmeni javnu nabavku i da plati odštetu od 120.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.