Izvor: RTV 5, 09.Maj.2012, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Viniku blokada puta zbog autobuske linije (video)

Više desetina žitelja niškog naselja Vinik u kasnim popodnevnim časovima blokiralo je saobraćaj na putu kod Železničke stanice Pantelej. Oni kažu da su 30 godina bili gradjani drugog reda, borili se za autobusku liniju do svojih domova, a da je ona obustavljena dva dana nakon što je svečano otvorena neposredno pred izbore. Meštani Vinika na blokadi optužuju nadležne da su im liniju pustili u predizborne svrhe, I zahtevaju da im se ona hitno vrati.
Iz Direkcije za izgradnju grada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << Niša ranije je saopšteno da će tri nove gradske linije koje su puštene pred izbore biti obustavljene samo dva dana: " Posle probnih vožnji samo dva dana autobuske linije ne saobraćaju da bi se ispravili tehnički nedostaci - zakrpile udarne rupe, postavila ogledala ili "potkresalo" granje. Već od srede sve tri linijemedju kojima je i Žleleznička stanica – Vinik ponovo će biti u funkciji, rekao je Dragan Videnović, portparol Direkcije za izgradnju grada.

Iako su meštani Vinika najavili da će dežurati dok im  se nadležni ne obrate, protest je ipak prekinut u ranim večernjim satima, jer su posredno dobili garancije da će im linija biti vraćena. U medjuvremenu u telefonskoj izjavi za TV5 izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović rekao je da je ceo protest ispolitizovan, i da će već u sredu sve biti regulisano, a autobuska linija će, kao što je i  najavljeno, saobraćati redovno na svakih sat vremena.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.